12 februari 2014

De bevolking wordt steeds armer, maar de gemeente leeft nog in de gouden tijd.VOEDSELBANK

Op de voorpagina van de Katwijksche Post van 6 februari jl las ik twee trieste berichten: 

  •     Rederij Triton is gestopt
  •    Voedselbank: meer noodhulp dus meer ruimte nodig

Rederij Triton gestopt

Rederij Triton stopt en Katwijk huilt waar het eens heeft gelachen. Dat wil zeggen, de bevolking huilt. De gemeente niet. Die ziet vooral kansen zonder die grote rondvaartboten. Eindelijk kunnen de plannen voor het “verlevendigen van de Zwaaikom als toeristische trekker snel worden uitgevoerd”. Bedankt voor alle jaren vol vaarplezier familie Twigt.” Triest.


Voedselbank: meer noodhulp, dus meer ruimte nodig

De voedselbank heeft meer ruimte nodig. Voor een commercieel bedrijf zou dit een goed bericht zijn, niet voor de voedselbank. Meer ruimte betekent dat er meer voedselpakketten nodig zijn vanwege het groeiend aantal gezinnen dat niet genoeg geld heeft voor de wekelijkse boodschappen. U  kunt zelf wel bedenken wat je in zo’n gezin kan besteden aan kleding, speelgoed, sportclubs enz. Erg weinig. Vooral kinderen zijn in deze crisistijd dus de dupe. Triest.

VOEDSELBANK

Twee voorbeelden van de crisis. Maar er zijn er veel meer. Bijna een kwart van de Katwijkers zit aan de armoedegrens en ook de werkloosheidcijfers stijgen nog steeds. De crisis zal in de toekomst misschien minder worden maar het wordt nooit meer als vroeger.

Op dezelfde pagina staat een artikel dat de gemeente een miljoenenverlies vreest. Ik bespaar u het hele verhaal, maar kon het toch niet laten even een simpel optelsommetje te maken van zomaar wat uitgaven van de gemeente Katwijk van de laatste tijd: 5 ton (tot nu toe) uitgegeven aan geheim plan Duinvallei. Een foutje van 4 miljoen voor het gat van Riche. Nog eens 4 miljoen voor plannenmakerij t.b.v. kansloze woningbouw op vliegveld Valkenburg, exclusief nog wat grondaankopen. 18 miljoen voor een nieuw zwembad zonder het unieke 50 mtr bad, en dan nog de vele miljoenen die Katwijk betaalt via Holland Rijnland aan wegen voor de regio. Triest

Deze tijd vraagt om een andere besteding van publieke gelden. De bevolking wordt steeds armer, maar de gemeente leeft nog in een gouden tijd die al lang niet meer bestaat. Het is de hoogste tijd dat op de Zeeweg de oogkleppen afgaan en dat beseft wordt dat de wereld definitief is veranderd. Dat mensen  er meer toe doen dan prestigieuze projecten. Andere politiek vraagt om nieuwe mensen.

Anna Marie van der Plas, namens KiesKatwijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Social Icons


Featured Posts