4 februari 2014

Het ZeehostunneltjeVrijdag 31 januari hebben wij het volgende bericht op onze facebookpagina https://www.facebook.com/kieskatwijk geplaatst:

KiesKatwijk is ook voor kleine tunneltjes !

Deze week is het tunneltje bij het Zeehos blootgelegd. Iedereen weet dat daar in de oorlog legio Engelandvaarders zijn vertrokken en dat er niet zo heel veel van die mensen levend aan de overkant zijn gekomen. Piet van der Bent had op Twitter de volgende suggestie: "Restaureren aan Zeezijde en dan als monument volgieten in een kunststof frame met trap/wandelpad inclusief schemerlantaarns". Ik vind dat een heel goed idee omdat je het kunt combineren met een uniek gedenkmonument. Wat denkt u ?
 
Dit leverde een enorme respons op. Het idee om de tunnel zichtbaar en toegankelijk te houden kan in combinatie met de plannen voor een gedenkteken een buitengewoon aardig en zinvol resultaat opleveren. Omdat dit ook een element kan zijn dat van toeristisch belang hebben we de suggestie bij Katwijk Marketing neergelegd via de volgende brief:Verdere informatie over het Zeehostunneltje van het comité dat zich heeft ingespannen om hier een gedenkteken voor de Engelandvaarders gerealiseerd te krijgen: http://www.engelandvaarderskatwijk.nl/ 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Social Icons


Featured Posts