12 februari 2014

Standpunt KiesKatwijk m.b.t. Duinvallei/N206

  • De Provincie wil de N206 veranderen in een vierbaans snelweg. De gemeente heeft ondertunneling van die weg altijd tegen gehouden en heeft zich er ook niet sterk voor gemaakt bij de Provincie. Een verdiepte ligging over een deel van de weg was blijkbaar goed genoeg voor de inwoners van Katwijk aan den Rijn.
  • Daarop heeft KiesKatwijk samen met anderen de plannen voor ondertunneling opnieuw op de publieke en politieke agenda gekregen. Er wordt nu onderzoek gedaan naar de kosten van ondertunneling, maar hoe gaat het verder na de verkiezingen ?
  • Er zijn bovendien al jaren plannen voor woningbouw direct langs de provinciale weg N206. Er is een geheim plan Duinvallei waar nog nooit in het openbaar over is gesproken. De inwoners weten dus van niets. KiesKatwijk vindt dat schandalig en wil het volgende:

o   De enige aanvaardbare optie voor de N206 bij Katwijk aan den Rijn is volledige ondertunneling. Financieringsmogelijkheden hebben wij aangegeven.

o   Wij willen geen huizen direct langs de snelweg, maar een groen parklandschap met een evenementenplein. Woningen kunnen beter elders worden gebouwd.

o   KiesKatwijk wil een punt zetten achter de steeds verder oprukkende verstedelijking. Ook woningbouw op het voormalig Vliegkamp Valkenburg wijzen wij pertinent af.

Zie ook dit krantenartikel uit het Leidsch Dagblad: Link
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Social Icons


Featured Posts