20 februari 2014

Woningbouw op Valkenburg is nu nog te stoppen !Business as usual
Het College van B&W heeft de afgelopen jaren van de gemeenteraad in Katwijk voor de gebiedsontwikkeling Nieuw Valkenburg sluipenderwijs een aantal kredieten verkregen die inmiddels zijn opgelopen tot een totaalbedrag van meer dan vier miljoen euro. Vervolgens heeft men zich samen met de projectontwikkelaar achter het prikkeldraad van het vliegkamp in het V.I.P.-gebouw verschanst. Daar heeft een stuurgroep met hulp van een legioen aan externe bureaus haar eigen plannetjes in stilte ontwikkeld. Men heeft de gemeenteraad daarbij zo min mogelijk laten participeren en de burgers zijn totaal buiten beeld gebleven. Business as usual.

Chantage
En dan chanteert men vervolgens de gemeenteraad met het argument dat we die centen kwijt zijn als we stoppen. Het College heeft met goedvinden van een meerderheid in de gemeenteraad er al sluipenderwijs vier miljoen euro ingestoken. Dezelfde mensen die dat hebben gedaan gebruiken het nu als argument om niet te stoppen met deze onzin. Dat is onbehoorlijk en geeft overigens aan dat stoppen nog heel goed mogelijk is. Want anders hoefde men deze grove middelen niet in te zetten. Men stopt blijkbaar liever op een moment als er nog meer geld verbrand is. U kent het gedrag van lemmingen ?

Foetsie
Die  vier miljoen zijn we waarschijnlijk kwijt, net zoals de overige miljoenen die door dit bestuur verbrast zijn niet meer terug zullen komen. En ook het Rijksvastgoedbedrijf gaat geen dubbeltje verdienen aan de grondverkoop. De conclusie is dat je dus maar beter direct je verlies kunt nemen dan te wachten totdat de schade nog groter wordt. “Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald” luidt het spreekwoord. Voor de inwoners is het verstandig om goede nota te nemen van wie er hier nu eigenlijk zo graag uw geld in deze bodemloze put wil storten.


Werk i.p.v. wonen
In een slogan samengevat is het standpunt van KiesKatwijk over het voormalig Vliegkamp Valkenburg kort samen te vatten als “Werk(gelegenheid) in plaats van Wonen”. Onlangs publiceerden we een nota onder de titel “Kansen benutten, een fiasco voorkomen” waarin we dat standpunt met tal van argumenten onderbouwen. Downloaden kan hier: LINK .

Het standpunt van KiesKatwijk
Binnen het speelveld van de lokale politiek zullen wij al het mogelijke doen om woningbouw op de locatie Valkenburg te voorkomen. Door mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen geven we de inwoners van Katwijk een kans om zich uit te spreken over dit onderwerp. In die lijn zullen wij ons onder andere verzetten tegen elk bestemmingsplan dat de woonfunctie mogelijk maakt. We zullen ook proberen te voorkomen dat er op welke wijze dan ook nog meer geld van de belastingbetaler in deze kansloze gebiedsontwikkeling verdwijnt. Niemand kan ons dwingen om te investeren in woningbouw waar geen vraag naar is en waarvoor trouwens elders genoeg ruimte zou zijn. Andere politiek vraagt nieuwe mensen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Social Icons


Featured Posts