11 maart 2014

De nieuwe soberheid
Een uitgangspunt voor KiesKatwijk is dat de gemeente alleen de noodzakelijke uitgaven moet doen die voor de eigen inwoners van belang zijn. We zijn dus tegen overbodige luxe en we zijn absoluut tegen uitgaven die gedaan worden om Katwijk omhoog te stoten in de vaart der volkeren, maar die vooral lucratief zijn voor hen die hier leuk aan kunnen verdienen. De zeejachthaven is een voorbeeld van zo’n uitgave.

Dat sobere overheidsbeleid vinden wij nodig omdat ook onze inwoners steeds armer worden en ook hier de werkloosheid omhoog schiet. Die problemen zijn voorlopig niet over en dan is het een slechte zaak dat de gemeente maar doorgaat om op te grote voet te leven. Daar gaat u vroeger of later de rekening voor betalen via de belastingen en tarieven of doordat essentiële voorzieningen als zorghulpverlening onbetaalbaar worden.

Dat we het niet over een kleinigheidje hebben blijkt uit het volgende lijstje van uitgaven van de gemeente Katwijk . Dat (belasting)geld hadden we ook anders kunnen besteden:


  • ·         10 tot 15 miljoen (afhankelijk van waar je de grens legt tussen nuttig en overbodige luxe c.q. niet van nut voor inwoners van Katwijk) voor wegen en infrastructuur via Holland-Rijnland in b.v. de Bollenstreek.

  • ·         18 miljoen voor een zwembad dat ook minder dan de helft had kunnen kosten.

  • ·         Meer dan 4 miljoen euro in woningbouwplannen op voormalig Vliegkamp Valkenburg.

  • ·         4 miljoen euro voor de Ruïne van Riche.

  • ·         6 ton voor de plannenmakerij voor een wijk met flats pal aan de N206 waar niemand op zit te wachten, behalve de projectontwikkelaar.

Dit zijn alleen maar de bekende zaken die we eerder hebben aangekaart. We hebben niet echt gezocht maar citeren uit het geheugen dus de lijst is naar believen nog langer te maken. Was er ook niet wat geld weggeraakt met de kwestie "Coligny" ? Waar dat nog kan gaat KiesKatwijk de uitgaven uit het bovenstaande lijstje terugdraaien als de kiezer ons hiervoor voldoende steun wil geven. Het punt is ook dat dit geld wordt uitgegeven aan zaken die niet of nauwelijks in het belang zijn van de eigen bevolking. Natuurlijk zijn er ook wel hele goede dingen gedaan door het gemeentebestuur. De parkeergarage in de zeereep is prima, het gemeenschapshuis “de Burgt” is ook prima. Maar het is niet onze taak om reclame te maken voor de gemeente, want dat doet Katwijk Marketing al op uw kosten. Dus concentreren wij ons vooral op de zaken die beter kunnen en dus ook beter moeten. Tenminste als u het daar mee eens bent.

Kijk naar onze programmapunten op www.katwijk.nl en kijk hoe wij de bovenstaande verspilde miljoenen op een andere manier willen gebruiken. Volgens ons kan het (nog) beter, maar wat denkt u ? We horen graag van u, o.a. via de stembus op 19 maart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Social Icons


Featured Posts