24 juni 2017

Warm hè ?Plaatsgenoten,

Deze week werd het in Parijs 40 graden Celsius en in Limburg was het warmer dan 35 graden ! Is dat normaal? Ja, tegenwoordig wel. De laatste jaren wordt het steeds warmer. Hoe dat komt? Daar zijn de meningen over verdeeld.

De een legt de schuld voor 100% bij de mens, want er is teveel CO2 uitstoot door industrie, verkeer, landbouw, enz. Het gevolg is o.a. stijging van temperaturen en meer extreme weersituaties. Anderen  zeggen dat moeder aarde nu eenmaal een grillige dame is, die ijstijden afwisselt met hitteperioden. Ik heb het nu wel over perioden van miljoenen jaren. Maar er zijn ook kleine ijstijden bekend, dus misschien ook kleine hitteperioden? Ik weet het niet, wie het wel weet mag het zeggen.

In twee of drie berichtjes wil ik u iets vertellen over klimaatverandering. Ook ga ik u iets vertellen over Operatie Steenbreek, De Vitale Groene Stad, en Entente Florale. Drie organisaties die ons kunnen adviseren hoe wij met zijn allen iets kunnen doen aan de negatieve effecten van de klimaatverandering. Ik hou het steeds kort.

Waarom ik hierover begin ? Enige tijd geleden is Katwijk lid geworden van Operatie Steenbreek. Een link van deze organisatie vindt u onderaan deze pagina. Bekijk het filmpje hieronder en het wordt duidelijk wat OS voorstaat (ik wacht wel even .....)


Ok, duidelijk?

Nadat een motie, ingediend door KiesKatwijk om lid te worden van dit initiatief in eerste instantie werd afgewezen door een meerderheid van de raad, koos het college een jaar later toch voor het lidmaatschap. Ik weet dat er mensen zijn die beweren dat alles hier 50 jaar later gebeurt, maar u ziet het, Katwijk wordt groot ! Het college zag het aantal steden groeien dat lid werd (momenteel rond  de 27) en besefte dat er iets moest gebeuren.

De bedoeling is dat we het regionaal gaan aanpakken. O.a. Leiden en Den Haag zijn al jaren lid, de gemeente Teylingen is pas lid geworden. De Noordwijkse raad is ook enthousiast, dus niets houdt ons tegen om aan de slag te gaan. Hoewel?

Volgende keer meer.....

Vriendelijke groet,

Anna Marie van der Plas
KiesKatwijkGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Social Icons


Featured Posts