8 januari 2018

De gewone Katwijker is zo gek nog niet

Foto genomen vanaf de Koepelduin d.d.7 januari 2017


Gisteren tijdens uitstekende zichtomstandigheden bijgaande foto gemaakt met een sterke telelens. Omdat wij geen tele-ogen hebben zul je het in werkelijkheid niet op deze manier zien.

Iemand plaatste ongeveer dezelfde foto in de groep "Je bent Kattukker als...." (dat is dus de versie zonder taalfaut) en het is opmerkelijk dat van de vele tientallen reaguurders bijna niemand een probleem maakte van dit uitzicht. Nagenoeg iedereen snapte dat je een afweging moet maken tussen twee kwaden: kerncentrales, kolencentrales en stroom van Poetin versus aan de andere kant windenergie met zijn nadelen.

Een Katwijker in Denemarken meldde dat gedurende de jaarwisseling men daar de volledige stroombehoefte al uit windenergie had kunnen dekken vanwege het winderige weer. Het gekke is dat de normale Katwijker dus een afgewogen besluit kan nemen terwijl een meerderheid van onze Katwijkse bestuurders als een stampvoetend kind onze belastingcentjes heeft gebruikt om via een stroman-constructie te proberen het rijksbesluit tegen te houden. Doet me een beetje denken aan de Hoop Scheffer die er nu ook achter is dat de NAVO er beter aan had gedaan om Oekraïne en Georgië geen lidmaatschap in het vooruitzicht te stellen.

Dat is de reden dat KiesKatwijk aan gezond-verstand-politiek doet. Wij hebben van de eerste dag gezegd dat we ook liever geen windmolens voor de deur hebben. Maar het alternatief is erger ! Dus moet je een wijs besluit nemen. Diezelfde nuchtere benadering proberen we ook op andere dossiers los te laten. Zodra de meeste andere partijen dat ook gaan doen heffen we onszelf op.Voorlopig is het nog niet zover.

2 opmerkingen:

  1. En dan de pertinente leugens die door de IJmuiden-ver lobby werden gebruikt, inclusief door wethouder Knape. "Nergens worden zulke parken voor de kust gebouwd." Ja hoor, kijk. "Maar nergens zijn ze zo groot." Ja hoor, kijk. "Maar niet zo hoog!" Ja hoor, kijk. "Niet zo dicht bij de kust." Ja hoor, kijk. "Maar nergens nieuwe parken gepland." Ja hoor, etc. Zo ging het een keer echt op Twitter.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn veel meer argumenten tegen de drie mega windmolens die nog steeds in de planning staan bij het Valkenburgse Meer. Die staan echt in de weg. Zet er dan drie meer voor de kust. De gemeente Leiden wil ons toch zo graag onder druk zetten om bij Valkenburg een woningbouwlocatie te ontwikkelen voor Leidse mensen ? Wees dan ook solidair Leiden en plaats die drie windmolens langs de Europaweg.

      Verwijderen

Social Icons


Featured Posts