14 februari 2018

Heeft Gijp gelijk ?LHBTI

De verkiezingstijd maakt merkwaardige sentimenten los bij mensen. Zo werd ik laatst gemaand door een belangenbehartigingsclub met een hele lange afkorting die ik niet goed kan onthouden. Vroeger noemden we dat de homobeweging. 

Deze beweging heeft een website waar ze politieke partijen de gelegenheid geven om aan te geven wat de seksuele geaardheid van politieke kandidaten is. Daarnaast kunt u ook zien of deze kandidaten wel of niet voldoende homo-vriendelijk zijn. Lees de vorige twee zinnen even opnieuw. Het staat er echt. Of u even wilt aankruisen of u gay of hetero of iets anders bent. En dan doen ze dat dus….


Zelfmeldpunt

Toen ik er even over nadacht snapte ik wat de bedoeling was. Je had vroeger meldpunten. Bijvoorbeeld het Polen Meldpunt, of iets soortgelijks engs. Dit is het meldpunt 2.0. Het is een Zelfmeldpunt. Gijp heeft gelijk, we zijn helemaal mesjokke in Nederland.

Aankruisen of u homo bent svp

Sodeju,  ik kon mijn ogen nauwelijks geloven. Toen ik de site bezocht zag ik dat naast Katwijk nog maar in twee andere gemeentes met de letter K in Nederland politieke partijen zo gek zijn geweest om zich hier te manifesteren. En ja beste mensen, niet minder dan vijf partijen in Katwijk zijn er ingetrapt. Het CDA voorop, en daarna D66, Durf, Hart voor Katwijk, en de PvdA. Wie volgt ?


We kunnen dus vanaf nu opzoeken wie van de Katwijkse politieke dames en heren van de gelijksoortige betrekkingen zijn. En we kunnen vanaf heden ook hun WC-eend zelfaanprijzing zien voor de doelgroep van de anders geaarde medemens. Het CDA meent dat ze goed gaan scoren met de jaarlijkse Ceremonie Protocollair met de regenboogvlag die net buiten het gemeenteterrein moet worden gehesen. De andere partijen heb ik nog niet gecheckt want ik ben bang dat ik het niet droog hou.

Eigen volk eerst

Je kunt hier allerlei vragen bij stellen. Ik zal me hierbij beperken tot een paar die ik het meest interessant vind. In feite is de website gewoon een uiting van de “eigen volk eerst” gedachte. Als dat wordt afgewezen bij de PVV dan moet je dat ook in andere gevallen afwijzen. Ik zal een Godwin achterwege laten. Het is in wezen ook precies hetzelfde als wat ons aller Sylvana of de hersenloze Denk figuren doen. Mensen die zichzelf in een hokje scoren op zo’n site vinden dat blijkbaar normaal. 

Stel je nu toch eens voor dat de SGP of wie dan ook een soortgelijke website zou openen met de omgekeerde doelstelling. De wereld zou te klein zijn en Jinek en haar collega's zouden weer voor stof voor minstens vijf uitzendingen hebben.


Apartheidsdenken

In feite introduceer je het apartheidsdenken. En of je dan de etniciteitskaart trekt, of die van huidskleur, geloof, ras of seksuele voorkeur, je bent bezig met het denken in zwart/wit patronen. Daar hoort meestal ook automatisch het je afzetten tegen de buren van de aanpalende hokjes bij. Heeft ook met identificatie en identiteit te maken. Denk-aanhangers zijn Nederlandse Turken en niet andersom. Dit soort mensen (ja, ik hoor het mezelf zeggen) zijn bezig met het tegendeel van “de boel bij elkaar houden”.

Als sociaalpsycholoog heb ik in een ver verleden nog wel eens wat studie gedaan naar het in-group/out-group fenomeen. Zoek het maar eens op in google.


Denk niet zwart, denk niet wit

Categoriseren en in hokjes denken met daaraan verbonden cliëntelisme, is volgens mij niet de bedoeling van democratie. Wat zouden we denken van een website met Kattukbins- of Valkenburg-vriendelijk gedrag ? En wilt u even aangeven waar uw sympathieën liggen geachte volksvertegenwoordiger. Bent u voor of tegen ons ?

Zetelgeilheid veroorzaakt blindheid

Een tweede aspect aan dit verhaal is dat je precies kunt zien hoe de zetelgeilheid werkt. De een springt op een paard en de ander op een gehandicapten doelgroep. Weer een ander misbruikt allerlei vrijwilligersorganisaties voor de foto-momentjes of schuift een ondernemer naar voren als boegbeeld. Allemaal show en marketing. 

Natuurlijk moet elke politieke partij naar buiten treden met zijn standpunten en zal je een vorm van reclame moeten plegen. KiesKatwijk probeert het vooral over inhoudelijke onderwerpen te hebben. We gaan geen kerststerren bezorgen bij de mensen thuis. We gaan niet als Jehova’s getuigen in een bodywarmer met logo langs te deuren, en ook bij de supermarkt staan we niet als bedelaars te posten.


Gratis bier

Een vraag voor de kiezer is of je het bestuur van een miljoenenbedrijf, wat de gemeente in feite is, in handen kunt leggen van mensen die zo verblind zijn door opportunisme. En dat ze zich dan vrijwillig op het zelfmeldpunt van de homobeweging melden om daar te benadrukken dat ze toch echt wel uit het goede homovriendelijke hout zijn gesneden. 

Beschik je dan over bestuurlijke kwaliteiten ? Kun je dan namens de gemeente een grote gebiedsontwikkeling managen, met heel veel partners en veel uiteenlopende  belangen ? Ga je dan bij Dunavie gewicht in de schaal leggen als het gaat er om gaat om samen echte volkshuisvesting opnieuw uit te vinden ? Snap je dan wat de explosieve vergrijzing straks gaat betekenen in onze gemeente ? 

Ik denk er sterk over om gratis bier voor elke Katwijker in ons programma op te nemen.

Voorspelling

Wat er nu gaat gebeuren kan ik u voorspellen. Mensen die van de opportunistische emotiepolitiek zijn gaan ons neerzetten als homo-haters. Lees de hele voorgaande tekst daarom een tweede keer, en dan nu nauwkeurig. U heeft nu gezien dat het daar niet over gaat. Het gaat over schaamteloosheid en opportunisme in de politiek. U weet nu op wie u niet moet stemmen. Maar hou deze site in de gaten, hij is nog maar net in de lucht. Dus er kunnen nog nieuwe instappers zijn. Die kunt u bij ons melden op het Meldpunt Opportunistische Politiek (MOP)


Jaap Haasnoot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Social Icons


Featured Posts