20 maart 2018

Daarom KiesKatwijk !


Niet lullen, maar poetsen

Wij zijn geen praatjesmakers maar proberen resultaat te behalen. Als we daarvoor tegen de stroom in moeten roeien dan doen we dat gewoon. Wij zijn niet bezig met onze carrière, en we zijn niet uit op een baantje. Wij hebben er gewoon lol in om Katwijk beter en gezelliger te maken. Alle dorpsdelen zijn voor ons even belangrijk.

Onafhankelijk en tegen vriendjespolitiek

We zijn als lokale partij niet gebonden aan kaders, loyaliteiten en dwingende adviezen van landelijke partijen. KiesKatwijk heeft alleen met onze eigen kiezers te maken en kan dus vrij, onafhankelijk en met een open mind voor de Katwijkse inwoners opkomen. We worden niet gesponsord door belanghebbenden.

Sociaal en rechtvaardig, maar niet pamperen

We willen geen samenleving waar het ieder voor zich is. KiesKatwijk vindt de overheid een onmisbare factor om zaken van algemeen belang te realiseren en om een schild te zijn voor de zwakken. KiesKatwijk is gedreven door een basaal rechtvaardigheidsgevoel en streeft naar beleid waar de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Maar wij zijn niet van het pamperen, mensen blijven wel zelf verantwoordelijk om er iets van te maken.

De gemeente is er voor de mensen, en niet andersom

KiesKatwijk is destijds opgericht als reactie op dominante beroepspolitici, die op kosten van de burger en bij gebrek aan voldoende tegenspraak in de gemeenteraad, hun eigen hobby’s konden uitleven. Dat heeft miljoenen gekost en het heeft tot hele slechte oplossingen geleid. Daar hebben we nu nog steeds last van. Wij zijn er voor de mensen en bieden nog steeds het broodnodige tegenwicht waar dat nodig is.

Gezond verstand politiek

Wij hebben een hekel aan het denken in vaste patronen. We zijn dus niet links en we zijn ook niet rechts. We gebruiken gewoon ons boerenverstand. We zijn geen dromers die nooit wat doen. En we zijn geen doeners die niet vooruitdenken. We proberen verder te kijken dan onze neus lang is en we zijn tegelijkertijd praktische realisten die echt iets voor elkaar willen krijgen.

Praatjes vullen geen gaatjes ?

Politieke partijen verkopen de mooiste praatjes in de verkiezingstijd. Sommigen vertellen halve waarheden. Anderen proberen u knollen voor citroenen te verkopen. Sommigen hebben echt wat gedaan de afgelopen vier jaar, en anderen hebben er de kantjes van afgelopen. Veel geschreeuw en weinig wol dus, om in de spreekwoorden te blijven.

Wij hebben zetels nodig om op dezelfde wijze als voorheen te kunnen blijven vechten voor de belangen van onze inwoners. Daarom zijn we helaas ook gedwongen om reclame te maken. Ons advies is te kijken naar wat partijen echt gedaan hebben en niet naar wat ze u beloven.

Katwijk is geen eiland

KiesKatwijk is zich goed bewust van het feit dat Katwijk geen eiland is. Er zijn tal van grote maatschappelijke ontwikkelingen of opgaven die ons leven beïnvloeden. Uiteindelijk gaat de politiek over de vraag in wat voor omgeving je wilt leven. KiesKatwijk wil een rechtvaardige samenleving. We zijn niet te beroerd om daarom soms stevige standpunten in te nemen die nodig zijn om dat te bereiken.

De Nieuwe Soberheid

We willen zuinig omgaan met de centjes van de burgers en hebben een hekel aan vriendjespolitiek en bekrompenheid. We denken vooruitstrevend, maar we houden daarnaast graag de beentjes op de vloer. Daarom zijn we tegen de domme plannen om de bibliotheek in de Noordzeepassage te vestigen. Een zwembad van pakweg 20 miljoen vinden wij ook overdreven. Dat had elders in de gemeente veel goedkoper gekund

Niet lullen, maar poetsen

Met die instelling hebben we aardig wat bereikt de afgelopen vier jaar. We hebben seniorenhuisvesting op de kaart gezet. De komende periode gaat u dat merken. We hebben tegen de stroom in geroeid om meer werk te gaan maken van een minder vrijblijvende inburgering en integratie. We hebben hard gewerkt om de schade op Valkenburg te beperken en er voor Katwijk het beste uit te slepen. We hebben de plannen voor Duinvallei gesteund zodat daar in de toekomst een prachtig park met evenemententerrein kan komen. Maar we hebben ook gevochten voor meer conciërges op de scholen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

We hebben weer prima plannen voor de komende vier jaren. We hopen dat de kiezer ons de kans geeft om dat werk voort te zetten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Social Icons


Featured Posts