17 juli 2018

Hallo gemeente Leiden, kunnen we even vangen ?


Lexit

De gemeente Leiden gaat ons een rekening sturen omdat onze inwoners gebruik zouden kunnen maken van de nieuwe ijsbaan die ze daar gaan bouwen. Leiden wil zich ook terugtrekken uit een samenwerkingsverband dat regionaal de jeugdzorg regelt. Ze zijn netto betalers op dat dossier. 


Make Leiden great again

Op andere dossiers kan het overigens wel eens anders liggen. Zo hebben de Katwijkers per inwoner meer betaald aan de Leidse rondweg (Rijnlandroute) dan de Leidenaren zelf. Maar goed, Leiden doet aan Lexit conform het principe "eigen volk eerst". Het is onderbuikpolitiek die je niet in een universiteitsstad zou verwachten. Voor verstandige mensen is het duidelijk dat je moet samenwerken op elke schaal en dat je niet zou moeten toegeven aan tribale sentimenten. Trump krijgt echter navolging in Leiden. Het is Leiden first.

Met gelijke munt terugbetalen

KiesKatwijk heeft daarom het plan om voor te stellen een rekening naar Leiden te sturen voor het ontwikkelen van onze groene polders te Valkenburg t.b.v. woningbouw voor de regio. Immers de Oostvlietpolder in Leiden moest groen blijven en daarom willen de Leidse inwoners graag in onze polders komen wonen. Voor niks gaat de zon op buurman ! Dat wordt betalen. En nu we het er toch over hebben, een rekening voor het strandgebruik zomers lijkt me logisch als wij een rekening krijgen voor de ijsbaan 's winters.

O ja, en die haring op 3 oktober wordt voorzien van een speciale lokale belasting: de hufterheffing.  

Jaap Haasnoot
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Social Icons


Featured Posts