6 november 2018

It's not easy being green

In onze Alg. Beschouwingen die a.s. donderdag worden uitgesproken hadden wij vorige week al opgeschreven dat de (onnodige en risicovolle) verbouw van het gemeentehuis waarschijnlijk een tweede Noordzeepassage zou worden. De inkt is nog niet droog of we krijgen al gelijk. Alweer wordt de stekker uit een CDA kroonjuweel getrokken.


Dat is natuurlijk niet toevallig maar een gevolg van een gebrek aan "gezond verstand beleid". KiesKatwijk is van meet af aan tegen deze onverstandige plannen geweest.

We hebben ons initiatiefvoorstel om voor beide mislukte plannen in één klap een bruikbare oplossing te bieden, n.l. een combinatie van Kennis- en Cultuurcentrum (KCC) met kantoorruimte incl. parkeergarage op het Marktplein, tijdelijk teruggetrokken op 18 oktober. De timing was niet goed meer nadat het college opeens op een mijn liep in de Noordzeepassage. Niet zo raar als je je in een mijnenveld begeeft.We schreven er hier eerder over.

Het plan staat echter nog recht overeind en zal op een later moment weer terug op de agenda komen. We wachten echter tot de radiostilte door het college doorbroken wordt over het vervolg van het project KCC. In onze beschouwingen vragen we daarom van het college om donderdag duidelijkheid te scheppen over de plannen. Dat men geen verantwoordelijkheid neemt voor het falen is een betreurenswaardig gegeven. Maar dat men blijkbaar niet weet hoe het verder moet of daar tot op heden niets over naar buiten gebracht heeft is eigenlijk ook nogal vreemd.

Wij verwachten daarom a.s. donderdag duidelijkheid te krijgen over wat het college van plan is. Daarna beslissen we op welk moment we ons plan, dat nog even boven de markt c.q. het Marktplein hangt, weer in discussie zullen brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Social Icons


Featured Posts