12 juli 2019

De Nieuwe Bestuursstijl in de praktijk


Zoals u inmiddels wel gehoord zult hebben moet de Julianabrug vernieuwd worden. Niks mis mee, dat gaat zo met spulletjes die pakweg 60 jaar oud zijn.

Beeldkwaliteit: nul komma nul, alles is beter dan dit.

De nieuwe brug kan een stuk goedkoper gemaakt worden want hij hoeft niet meer beweegbaar te zijn. Die nieuwe vaste brug gaat misschien wel een eeuw mee dus het is  erg belangrijk hoe je het ontwerp vorm geeft. Als je het nu niet goed doet dan zitten we er de komende generaties mee. Het gaat dan om technische zaken als breedte en hoogte, maar ook om de vormgeving en om eventuele andere functies als alleen maar een wegdek op pootjes. Ik ga u de volgende keer uitleggen waarom goedkoop hier duurkoop is. Maar nu even over de gang van zaken. Kijk eerst maar even naar het filmpje.


 Wat je hier ziet is opnieuw en voor de zoveelste keer een symptoom van slecht bestuur. B&W laten de ambtenaren maar wat aan rotzooien en ze laten zich keer op keer in een positie manoeuvreren waarbij ze het falen van het apparaat moeten gaan goedpraten of ontkennen. Dat falen heeft te maken met hoe er wordt omgegaan met onze burgers en met de keuzen die worden gemaakt. Ik zou me doodschamen als ik als college verantwoordelijk zou zijn voor het gedrag waarvan door de inspreker hier het topje van een ijsberg wordt getoond.

Gemeentebelangen, waarvan sommigen denken dat dit een groene partij is, heeft een wethouder die tot op heden vooral voor meer asfalt heeft gepleit. Hoezo groen ? Hier ligt een uitgelezen kans om een groene brug te realiseren waar geen duizend “hanging baskets” tegenop kunnen. 

En wat staat er in de stukken ? Men is vooral bezig om de beeldkwaliteit van de spuuglelijke oude brug in stand te houden. Je zou toch denken dat die ambtelijke afdeling die wel zo creatief was om een snoepreisje naar Portugal te regelen wel met iets beters voor de dag zou kunnen komen. Je zou ook denken dat de voormalige voorzitter Nagtegaal als wethouder hier wel een groen statement had willen maken. Maar nee, dit college stuurt niet en gaat niet voorop in de strijd maar laat zich teveel meedrijven met wat de ambtenaren aanreiken. 

Dit zijn de ervaringen van mevrouw Remmelzwaal van Katwijk Smart Village aan de ontvangstkant van De Nieuwe Bestuursstijl:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Social Icons


Featured Posts